
"kapa" Arama Sonuçları

Filistin'e Yürüyüş Platformu "Limanlar Siyonist Şirketlere Kapatılsın, Kanlı Ticaret Sonlandırılsın" eylemi... Ambarlı Limanı önü.

1981’den bu yana yayın hayatını sürdüren İktibas Dergisi’nin 556. sayısı “Bir Siyasi Krizin Anatomisi” başlığı altında çıktı. Yeni sayının kapağında İstanbul Saraçoğlu’nda gösterilerin en yoğun olduğu günlerden bir kare yer aldı.

ABD’nin himayesi altındaki siyonist işgal rejiminin, Gazze’deki Müslüman halka yönelik yıkıcı saldırıları artarken, ağır abluka ve tüm sınır kapılarının kapatılması Filistinlileri benzeri görülmemiş bir insani felakete ve açlığın pençesine sürüklüyor. Barbarların saldırılarında şehid olanların sayısı ise 900’e yükseldi.

İktibas Dergisi’nin Mart sayısı “Küfrün Kalesi Uluslararası Düzen” manşeti ile yayınlandı. Derginin kapak çalışmasında, dünyayı hakimiyeti altına almaya çalışan bu küresel düzenin koruyucusu ve işleticisi ana kurumlara simgeleri ile işaret edildi.

İktibas Dergisi 549. sayısı ile okurları ile buluşurken, derginin kapağında Bangladeş’in devrik despot başbakanı Hasina Vecid ile Amerikan patentli yeni başbakanı/başdanışmanı Muhammed Yunus yer aldı.

İktibas Dergisi'nin 548. sayısı, geçen ayın önemli buluşmalarından NATO zirvesine ilişkin bir kapak konsepti ile okurlarının karşısına çıktı. Yeni sayının yorumu da bu minvalde, 'NATO'nun Türkiyesi, Türkiye'nin NATO'su" başlığını taşıyor.

15 Temmuz gecesi tüm yaşananlar çok tartışıldı, çok konuşuldu. Ayarlı darbe diyen de oldu her şey bir mizansen idi diyen de. Ancak diğer yandan bu tarihi gece ile başlayan süreçte, 28 Şubat döneminde Müslümanların sistem ile açılan mesafesi hızla kapatılmaya çalışıldı.

İktibas Dergisi 546. sayısı ile yeniden okurları ile buluşurken, Gazze'ye duyarsız kalan ve fikren çöken batı değerlerine atıfla, 'kurak topraklar üzerinde devrilmiş bir özgürlük heykeli' kapak resmini oluşturuyor.

İktibas Dergisi’nin 545. sayısı çıktı. Yeni sayının kapağında, Erdoğan, Reisi ve Heniyye’nin bulunduğu bir kompozisyon ile “Makbûl Ülke, Makbûl Siyaset!” manşeti yer alıyor.

İktibas Dergisi 542. sayısı ile okurlarına ulaştı. Yeni sayının kapağında, Gazze için Müslümanların, mevcut devletlerden beklentilerini sorgulayan bir değerlendirmeye yer verildi.

AKP Hükümeti, toplumdan yükselen İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere AmeriKAN üslerinin kapatılması taleplerine kulaklarını tıkıyor, somut bir adım atmak yerine miting yaparak dostlar tepkide görsün politikası uyguluyor.

İktibas’ın 537. sayısı ekonomi konusunu manşete taşıyan kapağıyla okurlarına ulaştı. Derginin yorum sayfalarında, kapitalist liberal ekonomik sistemin getirdiği huzursuzluğa dikkat çekilirken, İslami ekonomi düzenin vahyin ışığı altında oluştuğu vurgulanıyor.

Bu yönüyle emredilen her ibadetin, insanoğlunun bir yamuğunu doğrultmaya, bir yarasını onamaya, bir gediğini kapatmaya, bir kusurunu örtmeye, bir günahını silmeye matuf özelliklere sahiptir.

İktibas’ın yeni sayısı “Sistem, İslam üzerinden meşruiyet arıyor” manşeti ile çıktı. 534’üncü sayısı ile okurlarının karşısına çıkan derginin kapağında, son yapılan seçimlere atıfla, seçime giren adaylara ve bir oy pusulası yer alıyor.

Dergimizin Mayıs sayısı, Türkiye’nin ana gündemi haline gelen seçim konusuna yer verdiği kapağında manşet olarak “Neyi seçiyoruz ya da seçebiliyor muyuz?” sorusu yer alıyor.

İktibas’ın 532. sayısı olan Nisan sayısı, içinde bulunduğumuz Ramazan ayının anlam ve önemine dikkat çeken bir gündem ile çıktı. Namaza ve tefekküre vurgu yapan bir fotoğrafın yer aldığı bu sayının kapağında “Ramazan, muhasebe ve tevbe ayımız olmalı” çağrısı yapıldı.

İktibas Dergisi’nin 530. sayısı, İslam’ı hedef alan İsveç’teki saldırıya atıfla, Saff suresi 8. ayete vurgu yapan kapağı ile okurlarının karşısına çıktı.

Üretilmiş yoğunluk hengâmesinde ilk unutulan ölüm fikridir. ‘Özgürlük’ mitiyle kayıtlardan âzâde olmayı vehmeden modern insan, ölüme ve ölümü hatırlatacak her şeye alıcılarını kapamıştır. Oysa ölüm üzerine tefekkür, bizâtihi hayat üzerine tefekkürdür.

Çin yönetiminin, Müslümanların yoğunlukla yaşadığı Uygur bölgesine baskılar bugün pek çok şehirde protesto edildi, Kovid-19 kapsamında bölgede uygulanan eve kapatma zorunluluğuna tepki gösterildi. Okunan bildiride ise, Birleşmiş Milletler’in daha aktif sorumluluk alması istenirken, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın adeta yok hükmünde olduğu vurgulandı.
Makaleler
Hava Durumu