İNSANLIĞIN ÜÇ DÜŞMANI -III-

Hızır YILDIRIM

01-07-2021 05:49


Şimdi de diğer düşman olan, insan şeytanları tanıyalım: İnsan şeytanlar, cin şeytanlardan daha tehlikelidirler. Saptırmaları vesvese, medya gücü, silah gücü, iktidar gücü, kara para ve ekonomi gücü. 

İnsan şeytanların, günümüz dünyasında en büyük saptırma gücü medyadır. Yalan haberlerle, Allah'sız bir hayatı insan nefsini okşayan süslemeleri ile insanları aldatırlar, bugünün küreselcileri gibi. 

İnsan şeytanlar, insanların fıtri haklarını gasp ederler, modayla aldatırlar, filmlerle kandırırlar, ekini ve nesli ifsad ederler, itaat etmezlerse öldürürler, hapsederler, işkence ederler, aç bırakırlar, ambargo uygularlar, devlet törörü uygularlar.

Örnek: ABD yönetimi, Suriye'deki Esed zalimi,  Rusya'nın Putin'i, Çin'in diktatörü, Mısır'ın Sisi'si, terör devleti İsrail ve küresel zenginler vs.

Bunlar ve bunlar gibi olanlar insanlığın baş düsmanıdırlar. Kendileri azap dolu cehenneme sürülecek ve onlara tâbi olanlar da cehennem ehli olacaklardır.

Bu insan şeytanlar, bazen lider, patron, kurumların başındakiler, hoca, "alim", gerçekte ise bel'am, hatta ana ve baba bile olabilir. Bazen de insanları Allah ile aldatırlar. 

Kötülüğü kendine ilke edinmiş her insan, insan şeytan olmaya adaydır. Allah'ın dosdoğru dinini insanların zihninde yamulturlar, yahudi, hırıstiyan, budist, bugünün bid'at ehli vs gibi.

Kendilerinin doğru olduklarını söyleyerek insanları kandırırlar. Bu insan şeytanların malzemeleri bir hayli çoktur.

Bu insan şeytanlar sadece kendilerinin refah içinde yaşamasını düşünürler ve kötülükten beslenirler.

Şunu unutmamak lazımdır: Allah ile savaş edenler, bir gün mutlaka kaybedeceklerdir. O gün yakın olsa gerek.

Bizim bunlarla mücadelemiz, Kur'an rehberliği iledir.

"(Fakat evrensel uyarıcılık görevini sana verdik.) O halde, kâfirlere boyun eğme ve bununla (Kur'an ile) onlara karşı olanca gücünle büyük cihadda bulun." Furkan 52.

Bunlara itiraz edeceğiz, boyun eğmeyeceğiz, dinimizi doğru kaynaktan öğreneceğiz ve muhakkak Müslüman olarak yaşayıp ölüm gelinceye kadar onda sebat etmeye dikkat edeceğiz.

Evet, insanlığın üç düşmanını özetle anlatmaya çalıştım. Bu tehlikeleri görmemiz ve tedbir almamız elzemdir.

Aksi halde, sonsuz hayatımız heba olur ve bu mücrimlere komşu oluruz, Allah korusun.

Rabbimize duamız: Düşmanı iyi tanımayı ve dostlarımızı iyi seçebilmeyi bizlere nasip et ya Rab.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN