MODERNİZMİN GİRDABINDA OLAN İNSANLIK!

Hızır YILDIRIM

14-05-2017 06:30


İnsanlık bu girdaptan nasıl kurtulur? Araçları amaç edilmezse, araçları gerektiği şekliyle kullanırsa, harama yaklaşmazsa, yani kaygan zeminde dolaşmazsa; velhasıl bir program dahilinde olması lazım hayatında. Batılıların üretmiş olduğu bu modern araçlar kendi (hayırlarına) kullandı. Uçağı üretti kendi halkına hizmet etti, müslüman halkı bombalamak için kullandı.

Televizyon, bilgisayar vs üretti; kendi halkını,çocuklarını mesafeli veya bir program dahilinde yaklaştırdı. Müslümanları ve mustazafları (afrika,arakan vs.)bunlara esir hale getirip uyuşturdu, sonra onları sömürmek kolaydı. Bizler hangi aracı kullanırsak kullanalım bir program dahilinde kullanırsak, o zaman birileri bizi kullanamıyacak.

Kapitalist sermayederler insanın hayrına üretmediler, sömürmek için ürettiler, buna örnek yüksek yüksek binalar, birbirleriyle yarışırcasına yarıştılar. Bunların ataları (ad kavmidir.) Ad kavmide sağlam binalar inşa ettiler hemde kayalıklarda sonuç onlarda helak oldu, ve insanlığa da hayır getirmediler. Moda kültürü de kuşattı. Onlara vuran moda dalgaları bizlere de ulaştı malesef.

Musab bin Umeyr zengin bir ailenin çocuğu olduğu halde şehid olunca elbiseleri üstünü örtmeye bile yetmedi. Bugünün insanı moda diye fakirlerin giydiği yırtık elbiselere çok paralar verip, moda diye giydi. Velhasıl doyumsuz bir toplum olduk.

Ailemiz ve çocuklarımızı da bu modernizm kuşattı, bir elde akılsız telefon, bir elde bilgisayar, gözün biri de televizyonda bundan büyük bela olur mu! Şeytanın en rahat olduğu asırda yaşıyoruz. Hani bir söz var ya Rabbim bana güreşecek bir kul ver diyor, şeytan. Küfür ehli boş durmuyor hayat tarzına müdahale olmasın diye sürekli fitne üretiyor, biz de buna çanak tutuyoruz.

Hz. Ömer'in İran feth edildiğinde, ordan develer dolusu mücehver geldiğinde ağladığı ve yanındakilerin "Sevineceğine niçin ağlıyorsun ey Mü'minlerin Emiri" sorusu üzerine Hz. Ömer'in şu cevabını hatırlayalım: "Bizler Allah Rasulü varken açlıktan uyuyamıyor, karnımıza bazen taş bağlıyorduk, o zaman imtihan kolaydı, şimdi bu imtihanı geçmek daha zor."

Norveç refah düzeyi en iyi olan ülkelerden. Hani bir deyim var ya, bir elleri yağda bir elleri balda. Ne var ki intihar olayının yoğunlukta olduğu ülkelerden biri. Allah'sız hayatı olanının tatminsiz bir hayatı vardır. "Kalpler ancak Allah'ı anmakla mutmain olur." Rad 28.ayet.

Sadece dünyalı olan, Ahıret endişesi olmayan mutsuzdur. Çünkü dünya onun için tektir ve sınırı da yoktur, her şeyden tam almanın peşinde birde ölümü tatmak için intiharı seçiyor, modern hayat onun için yetmiyor. Dengeli bir hayatı yok bunu da en iyi başarabilen mümin şahsiyettir. Afganistan modernizmin en az girdiği ülkelerden biri.

Batılar işgal ettiği zaman ilk çanak antenleri koymak oldu her türlü fuhşiyatın serbest olduğu tv kanalizasyonları, oranının halkını sardı sarmaladı. Batı teknolojiyi fitne aracı olarak hep kullanmıştır. Bizden görünenler hep onların müşterisi olup, kendi halkını zehirlemişlerdir. Osmanlının çöküşü batı tarzı hayatı benimsemeleri, onlar ve bizler için felaket oldu.

Başka sebepler de sayılabir tabiki. 1970 ve 1980 lerde taşra hayatı (güzeldi ) Teknoloji ve modernizm uzaktı, insanlar birbirlerine saygılı ve yardım severdi. Aralarında mesafe yoktu, zenginle fakir arasında bugünkü gibi uçurumlar yoktu.

Evler sade idi, odaları çoktu, misafiri boldu. Yiyecek az, insanlar tebessümlü huzurluydu. "Tek eksik, kitabı değillerdi." Günümüz insanın evleri batı tarzı gibi döşendi, misafir almaz olduk, çok eşya yüzünden kıblegah evler oluşturamadık. Yiyecek üst seviyede, israf alabildiğince çoğaldı. Çöpler artık, yeni eşya almak için.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN