MEZUNİYET TÖRENLERİ (ARASAT MEYDANI)

Hızır YILDIRIM

01-02-2021 11:42


İsrafil (as)'ın Sur'a üfürmesiyle birlikte insanlığın dirilmesiyle başlayacak ve koşar adımla arasat meydanına (yani mezun olacağımız yere) gideceğiz.

İslam okuluna kayıt yaptırmayanların çetin günüdür. Keşkeleri bir hayli fazla olan o güne hazırlık yapmamıştır ve pişmanlıkla dirilecektir.

"Sur'a üflenince, kâbirlerinden Rabb'lerine koşarak çıkarlar.

Derler ki; «vah bize, bizi yattığımız yerden kim kaldırdı? İşte Rahman'ın vadettiği şey budur. Demek Peygamber doğru söylemiş.»

Sadece bir tek nara olur, hemen onların hepsi huzurumuza getirilirler." Yâsîn 51-53

Umut bekleyen, umudu yitik, hiç umudu olmayan, kör olarak dirilen, umudu güçlü olan, liderlerini ilahlaştıran, putları aracı yapan, cimrilik yapan, mal yığan, bu zorlu güne hazırlık yapan hepsi koşar adımla Rablerinin huzurundalar. Yeni, ölümsüz, sonsuz, kalıcı beden verilmiş.

Cehennemlik olanlar ise yeni yaratılıştan hiç memnun değiller. Ölümü ve yok olmayı isterler ve bugünü yalanladıkları ve kafir oldukları için çok pişmanlar. İslam okuluna kayıtlı olmadıkları için hesap olmadan direk cehenneme atılırlar. Onlar için helal ve temiz olan hiçbir yiyecek, su, meşrubat tadamazlar; çünkü temiz yiyecek ve içecekler cehennemliklere haramdır. Yiyecekleri kaynar su, irin, zakkum meyvesi ve darı dikenidir. Serbest halde değiller, zincirlere vurulmuş, boğazlarında halkalar ve sürekli azap görürler. Dünyada yaptıkları zalimliklerin karşılığını bulurlar. Cehennemden çıkma diye hiç umutları yoktur ve sürekli azap içinde kalırlar.

"Biz onların boyunlarına halkalar geçirdik. Çenelere kadar dayanan o halkalar yüzünden kafaları kalkıktır." Yâsîn 8

İslam okulunda olmayanların hayatı dışarıdan bakıldığında şaşalı bir hayat gibi görünür.

Dışarıdan bakanın aslında serap gördüğünün farkında olmayışı, o hayatın içinde olan kişinin de serap hayatı yaşadığını bu mezuniyet törenlerinde anlayacaklardır. Dünyada iken temiz yaşamadılar, haramlarla geçen bir ömür tükettiler. Şimdi ise o tükettikleri hayatın bedelini ağır bir şekilde ödeyecekler. Yedikleri ve içtikleri kendilerine ve bedenlerine zarar veren alkol, uyuşturucu, domuz eti gibi insanlara zarar verecek şeyler, zalimlikler, zina, fuhuş, faiz vs ile ömürlerini geçirdiler.

Temiz yiyecek ile beslenmedikleri için, sonsuz kalacakları yurt cehennemde temiz yiyecek de bulamazlar ve sürekli azap içinde olacaklar. Kendi nefislerine zulmettiler ve Allah'ın yaratmış olduğu bedene, cana zalimlik ettiler, yani fıtratın dışına çıktılar.

"Cehennemlikler cennetliklere; Bize biraz su ya da Allah'ın size sunduğu yiyeceklerden biraz bir şeyler ikram ediniz? diye seslenirler. Cennetlikler ise «Allah her ikisini de kâfirlere haram kıldı» derler." A'raf 50

Yaratılan insan bedeni haramla beslenince zalimleştiler, kendilerine, yaķınlarına, çevredekilere zarar verdiler yani zulmettiler.

Halbuki iyiliği, yardımı, hoşgörüyü, merhameti tercih etselerdi hem kendisi kazanacaktı, hem de yaķınlarına vesile olacaktı. Bu zor günü hesaba katmamış, yaratıcının uyarılarını dikkate almayan bir hayatı tercih etmişlerdi.

Dünyadaki kariyerleri ne olursa olsun herkes mezuniyet törenlerinde er gibi sıradan insan olacak. Tabiki dünyadaki kariyerlerin hakkını vermeyenlerin faturası da ağır olacak. Orada haksızlık yok, zerre kadar iyilik veya kötülük insanların önüne gelecek. Hiç kimseye haksızlık edilmeyecek, o mahkemenin sahibi olan  Allah yargılayacak insanları. 

Düşünün; büyük bir meydan... Dünyada yaratılan tüm insanlar bu meydanda, yeryüzü şekil değiştiriyor yani kıyamet sahnesini yaşıyoruz. Gökyüzü, gezegenler, yıldızlar, güneş ve ay parçalanıp dökülmesi, yeryüzünde dağlar parçalanıyor, büyük deprem her taraf dümdüz oluyor. Tüm insanlık dehşetle bu olayları izliyor. 

Mahkeme kuruluyor, cennet ve cehennem getiriliyor. Kiramen katipleri herkese defterleri, kitapları, karneleri, diplomaları vermek için hazır. 

Büyük tören; herkes merakla kitabım sağından mı solumdan mı verilecek telaşında. Şahitler orada, kimse yalan söyleyemeyecek, yalan konuştuğu anda bedeni devreye girecek ve eller, ayaklar, derisi konuşacak. Şeytan da orada, onla da yüzleşeceğiz. Kimse kimseyi hatırlamayacak ve herkesin kendine yeter derdi olacak.

Kimler var demek yerine kimler yok ki; halkını hak ve ona dayalı adaletle yönetmeyen devlet yöneticileri, hakimler, savcılar, müfettişler, müdürler, amirler, memurlar, işçiler, ameleler, zenginler, patronlar, gayri meşru babalar, tefeciler, cimriler, cömertler, hakkı yenenler, zalimler, zulüm görenler, doktorlar, hemşireler, katiller, işkenceciler, velhasıl tüm meslek erbapları vs. Eksiksiz herkes orada, yaptığı kötülük, iyilikler de orda. 

Artık hesap verme günü hiç kimseye kıl kadar haksızlık yapılmayacak. Hesapları hızlı bir şekilde görülecek. Sevkedilecek yeri kişinin amellerine göre belirlenecek. Cehennem 7 tabaka olarak, cennet ise 8 tabaka. Cennet ve cehennem arası arafta olacaklar da var geçici olarak. Sevkler gruplar halinde yapılacak.

Cennet ehli selamla karşılanacak. Cehennem ehlini ise sert, katı ve acımasız cehennem zebanileri karşılayacak.

İslam okulundan mezun olanların sevinçli günüdür. İsimleri okunup tek tek diplomaları verilecek, ne kadar başarı gösterdikleri kitapta yeni not defterinde kayıtlıdır ve derecelerine göre cennetteki makamlarına kavuşurlar. 

İslam okuluna kayıt yaptırmayanlar veya islam okulunu terk edenler, zayıf notlu diplomalarını alırlar ve derecelerine göre cehennemdeki yerlerine götürülürler.

Mezuniyet törenlerinde en çok "keşke Rabbim için önden gönderseydim, daha çok infak etseydim" diyecekler. Fidye olarak sadece amelleri var, o da Allah rızası için yapılan ameller. Oradaki ameller çok değerli olduğu için kişi dünyadaki sevdiklerinden kaçar.

"Sûr'a üflenince, Allah'ın diledikleri müstesna olmak üzere göklerde ve yerde ne varsa hepsi ölecek. Sonra ona bir daha üflenince, bir de ne göresin, onlar ayağa kalkmış bakıyorlar.

Yeryüzü, Rabbinin nûru ile aydınlanır, kitap konulur, Peygamberler ve şahitler getirilir ve aralarında hakkaniyetle hüküm verilir. Onlara asla zulmedilmez." Zümer 68-69

"Herkes ne yaptıysa, karşılığı tastamam verilir. Allah, onların yaptıklarını en iyi bilendir." Zümer 70

"O küfredenler, bölük halinde cehenneme sürülür. Nihayet oraya geldikleri zaman kapıları açılır, bekçileri onlara: Size, içinizden Rabbinizin âyetlerini okuyan ve bugüne kavuşacağınızı ihtar eden peygamberler gelmedi mi? derler. "Evet geldi" derler ama, azap sözü kâfirlerin üzerine hak olmuştur.

Onlara: İçinde ebedî kalacağınız cehennemin kapılarından girin; kibirlenenlerin yeri ne kötü! denilir." Zümer 71-72

"Rablerine karşı gelmekten sakınanlar ise, bölük bölük cennete sevk edilir, oraya varıp da kapıları açıldığında bekçileri onlara: Selam size! Tertemiz geldiniz. Artık ebedî kalmak üzere girin buraya, derler.

Onlar: Bize verdiği sözde sadık olan ve bizi, dilediğimiz yerinde oturacağımız bu cennet yurduna vâris kılan Allah'a hamdolsun. İyi amelde bulunanların mükâfatı ne güzelmiş! derler." Zümer 73-74

Rabbim sıkıntısız bir şekilde o çetin güne hazırlanmayı; imtihanı geçecek şekilde geçer diplomayı (Amel defteri) sağ taraftan almayı cümlenize nasip etsin.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN